Geef ieder contactmoment een WOW-factor!

Een klant die op zoek is naar een product of dienst, start steeds vaker met het online verzamelen van informatie om deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Voor organisaties is het belangrijk om in deze zoektocht gevonden te worden en relevante informatie beschikbaar te hebben. De kans is dan groter dat een potentiële klant ook daadwerkelijk klant wordt en daarna ook klant blijft.

Een klant die op zoek is naar een product of dienst, start steeds vaker met het online verzamelen van informatie om deze vervolgens met elkaar te vergelijken. Voor organisaties is het belangrijk om in deze zoektocht gevonden te worden en relevante informatie beschikbaar te hebben. De kans is dan groter dat een potentiële klant ook daadwerkelijk klant wordt en daarna ook klant blijft.

Er wordt veel gesproken en geschreven over Customer Journey en Customer Experience en hoe dit het meest succesvol georganiseerd zou moeten worden. De Customer Journey kent immers meerdere losse klantcontactmomenten (touchpoints) die niet altijd leiden tot een gewenste, of voor de klant optimale, klantervaring.

Het Wow-effect

Een manier om deze gehele Customer Journey wel een geweldige ervaring te laten zijn, is het toepassen van gepersonaliseerde, interactieve video. De focus ligt op het omzetten van meerdere losse touchpoints tot 1 optimaal contactmoment waardoor voor de klant een 1:1 persoonlijke ervaring wordt gecreëerd. Onderaan deze pagina staat een voorbeeld van hoe zo’n video eruit zou kunnen zien.

Hoe kan interactieve video hierin een rol spelen?

Een op maat gemaakte video zorgt ervoor dat de klant een relatie vormt met de organisatie vanaf het eerste contact tot en met de aanschaf van nieuwe en herhalingsaankopen. De gepersonaliseerde interactieve video zorgt ervoor dat de klanten hun eigen reis en informatiebehoefte bepalen.

Acquire en convert

Een interactieve video kan als link via print, e-mail of sociale kanalen worden verstuurd, maar ook geïntegreerd worden in je website. Via een duidelijke navigatiestructuur en een gesproken uitleg door een (virtuele) assistent, vult de klant zelf online zijn gegevens in om bijvoorbeeld een persoonlijke offerte te ontvangen.

Service

Wanneer de klantgegevens bekend zijn, wordt de interactieve video voorzien van persoonlijke klant- data. De klant wordt verwelkomd en de gegevens worden real-time gepresenteerd. Door de actiebuttons selecteert de klant het gewenste onderwerp.

Grow

Een video kan bijvoorbeeld bestaan uit: FAQ’s, uitleg van het product, instructies, toelichten van rekeningen, polissen en voorwaarden. Ook kunnen extra services of diensten worden aangeboden en kan de klant andere keuzes in pakketsamenstelling maken. De resultaten zijn direct beschikbaar, waardoor de klant kan vergelijken, beslissen en kopen. Op deze manier wordt up-sell en cross-sell gestimuleerd en ontstaat een selfservice-omgeving.

Retain

Klanten zijn steeds op zoek naar vergelijking van prijs/prestatie. Vaak met als doel om een andere leverancier te gaan kiezen. Door interactieve video kan hier proactief en persoonlijk op worden ingespeeld. Denk hierbij aan de voordelen die de klant nog meer kan behalen wanneer een contract voor een langere periode wordt afgesloten. Ook hierbij worden de voordelen direct in de video getoond op basis van persoonlijke gegevens.

De voordelen van EngageOne Video®

Gepersonaliseerde video kan op ieder gewenst moment worden bekeken met de meest actuele klantgegevens. Het ondersteunt de afdelingen; marketing, communicatie, sales en klantenservice optimaal, waardoor de investeringen voor klantenwerving en -behoud lager worden.

  • De informatie is relevant en real-time.
  • Veel gestelde vragen worden beantwoord.
  • Klant voelt zich meer betrokken (engagement).
  • Hogere conversie.
  • Klant bepaalt, navigeert en wordt tot actie uitgenodigd.
  • 7 dagen per week, 24 uur per dag beschikbaar.
  • Lagere operationele kosten.
  • Leidt tot hogere NPS-score.

 

Voor meer informatie of een demo van onze oplossing gepersonaliseerde, interactieve video (EngageOne Video) neem contact op met Gerard Boelé van Document Dialog via +31 30 656 61 40 of gerard.boele@dialoggroep.eu.

Reageren is niet mogelijk.