Webinar | Verbeter de klant onboarding door de digitale betrokkenheid te vergroten

Dit webinar heeft 22 februari 2018 plaatsgevonden.
Download hier de slides:

Samen met Forrester senior analist Ellen Carney en EVP Neal Keene van Intelledox worden de nieuwste trends besproken op het gebied van klant onboarding. Daarnaast word je voorzien van advies over het gebruik van digitale en mobiele technologie om klantacquisitie, onboarding, claims en serviceprocessen te verbeteren.

Voor verzekeringsklanten kan ‘formulier’ een woord zijn met nare associaties. Vervelend, traag en niet bepaald mobielvriendelijk. Veel hoofdverzekeraars en tussenpersonen maken nog wel gebruik van deze statische documenten, waar handmatige processen voor nodig zijn om ze te verwerken. Dit kost weer extra tijd en geld. Daarnaast blijft de integriteit van de gegevens een uitdaging. Maar wat als de toekomst van een formulier helemaal geen formulier is? Als je op zoek bent naar manieren om te innoveren, interacties te vereenvoudigen en een persoonlijkere klantervaring te bieden, is dit webinar een must om te volgen.

  • Identificeer kansen om je digitale aanbod te versterken en initiatieven te ondersteunen
  • Laat je inspireren door voorbeelden van digitale transformatie
  • Leer waar je moet beginnen en ontdek simpele 'quick wins'

Om te kunnen concurreren is het noodzakelijk om digitale capaciteiten te ontwikkelen die de hele levenscyclus van de klant weerspiegelen. In dit webinar leer je hoe het voor je klanten eenvoudiger en sneller wordt om een ​​offerte te krijgen, zich aan te melden, een beleid bij te werken of een claim in te dienen, via elk kanaal, terwijl de efficiëntie wordt verbeterd.

 

Featured Presenters:


Ellen Carney
Senior Analyst
Forrester Research
Serving insurance eBusiness & channel strategy professionals
(Speaker)


Neal Keene
Executive Vice President
Strategy and Partner Alliances
Intelledox
(Speaker)

Reageren is niet mogelijk.