Verzekeraars: bied persoonlijke hulp bij schade

Schade hebben is al vervelend genoeg. Hoe fijn is het dan als je persoonlijk wordt geholpen door jouw verzekeraar of schade-expert? Maar niet alle organisaties hebben de mankracht om bij elk schadegeval een medewerker te sturen voor een-op-een contact. Daarnaast is het niet bij alle gevallen nodig dat een expert zelf komt kijken. Een oplossing hiervoor kan het inzetten van gepersonaliseerde video’s zijn. Deze video’s slaan een digitale brug tussen klant en expert, zodat zij beter contact hebben met elkaar.

Schade-expertise op afstand

De technologie steekt als volgt in elkaar: de video’s zijn interactief en maken tevens gebruik van klantdata. Deze data is realtime beschikbaar uit de al bestaande systemen van de organisatie. Bijvoorbeeld: bij jouw klant Mike is een boom op zijn huis gevallen. Dan kan hij in de video terecht voor het schade-afhandelingsproces. Als hij kiest voor schade-expertise op afstand, kan hij een video of foto uploaden van zijn schade. Zo kan er een analyse plaatsvinden, zonder dat de expert ter plaatse is. Op basis van prijsinformatie uit gekoppelde databases, kan de omvang van de schade worden berekend. Mike kan vervolgens kiezen voor directe reparatie of voor uitbetaling. Mocht hij toch een medewerker willen spreken, kan hij altijd op de bel-button drukken in de video. Natuurlijk kan hij ook in de video een formulier invullen om alsnog een afspraak te regelen.

Voordelen voor de verzekerden

De voordelen voor Mike zijn duidelijk: hij hoeft geen vrije dag op te nemen voor een bezoek van de schade-expert én ze wordt toch op een persoonlijke manier geholpen. Hij krijgt geen onnodige informatie tot zich, omdat hij zelf bepaalt welke informatie hij wil hebben. Maar ook vooraf kan Mike al terecht in zijn persoonlijke en interactieve video. Omdat de video ‘bekend’ is met zijn gegevens, kan hij heel makkelijk zien waar hij wel en niet voor verzekerd is. Mike kan er dan in de video voor kiezen om zijn verzekering verder uit te breiden.

Video’s in elke branche

In bovenstaand voorbeeld gaan we uit van een casus met schade-afhandeling. Maar een gepersonaliseerde, interactieve video is in elke branche te gebruiken. Mocht iemand nu bijvoorbeeld letsel hebben opgelopen tijdens het omvallen van de boom, dan is het hebben van een interactieve, persoonlijke video voor een zorgverzekeraar ook interessant. Daar kan de benadeelde verzekerde in een interactieve video zien wat de hoogte is van het eigen risico en hoeveel daarvan is verbruikt, of gelijk een declaratie indienen.

Omdat de ‘video’ bekend is met alle gegevens van klanten én omdat de video interactief is, worden klanten persoonlijk aangesproken en is de informatie die wordt getoond altijd relevant. Ze kunnen ten alle tijden toch een medewerker aan de lijn kan krijgen, als de organisatie deze functie wenst in te bouwen. Zo weten klanten dat ze er niet alleen voor staan.

Wil je een video zien met jouw gegevens hierin verwerkt? Kijk dan eens op deze pagina.

Reageren is niet mogelijk.