Procesautomatisering

Veel organisaties hebben één ding in gemeen: ze besteden veel tijd aan het optimaliseren van hun processen. Die processen bestaan vaak uit het gebruik van verschillende systemen en databronnen. Naarmate de vraag toeneemt, neemt ook de werkdruk en complexiteit toe. Er komt steeds meer data beschikbaar en deze data moet iedere keer door iemand omgezet worden. Het handmatig omzetten van data tussen verschillende systemen is foutgevoelig, tijdrovend en een kostbare aangelegenheid. Wij hebben hier een oplossing voor: Robotic Process Automation (RPA).

RPA is een opkomende en innovatieve technologie die wordt gehanteerd om operationele en ondersteunende processen te optimaliseren. Het maakt het voor een organisatie mogelijk om veelvoorkomende taken geautomatiseerd uit te voeren. Hierdoor wordt het proces efficiënter en nauwkeuriger. Lees hier een paar concrete voorbeelden hoe RPA kan worden ingezet in de organisatie.

De voordelen:

1. Altijd beschikbaar

RPA kan dag en nacht productie draaien. Tevens bevrijdt hij menselijke medewerkers van alledaagse taken, waardoor die zich kunnen richten op hun belangrijkste werkzaamheden.

2. Herhalende taken worden uit handen genomen

Middels RPA kunnen alledaagse taken geautomatiseerd worden, zoals het:

  • openen van mails en attachments;
  • invullen van formulieren;
  • opvolgen van als-dan–regels;
  • uitpakken en formatteren van gegevens in rapportages;
  • extraheren van data uit documenten;
  • uitvoeren van berekeningen.

Het oplossen van uitzonderingen of escalaties vereist nog altijd een menselijke interventie.

3. Meer kwaliteit en productiviteit

Een RPA die zorgvuldig wordt geïmplementeerd en getest elimineert menselijke fouten en zorgt voor nauwkeurige resultaten. Als een robot op een transactie stuit die niet past bij zijn regels of parameters, wordt die transactie opzij gezet om later door een mens afgehandeld te worden. In een goede automatiseringsstrategie verwerken RPA-robots hun workload zonder toezicht en realiseren ze zonder leegloop hun volledige productiviteitspotentieel.

4. Minder kosten

RPA is een virtuele medewerker die zonder onderbrekingen op computersnelheid doorwerkt. Robotic Process Automation Software gaat verder dan het nabootsen van de taken die je mensen uitvoeren.

Softwarerobots zijn 24×7 inzetbaar. Het configureren van een robot is net zo intuïtief voor een zakelijke gebruiker als voor een technische expert. Doordat RPA je grote IT- en bedrijfsprocessen beheert, is je team vrij om meer strategisch en lonend werk te doen.

Wij leveren complete bedrijfsoplossingen (software, diensten, kennis en ervaring) op het gebied van Robotic Process Automation.

Meer weten? Neem contact met ons op: