Op weg naar betrokken klanten

Het traditionele Customer Communications Management (hierna: CCM) richt zich op het genereren en distribueren van verschillende vormen van klantcommunicatie. Denk aan: correspondentie, verzekeringspolissen, telefoonrekeningen, jaarnota’s, verbruiksoverzichten, vermogensrapportages en meer. Daar ligt ook de ontstaansgeschiedenis van Document Dialog.

Een goede klantdialoog is cruciaal

Het is niet meer voldoende om alleen de klantcommunicatie adequaat af te handelen. Het wordt steeds belangrijker om de dienstverlening en informatievoorziening goed af te stemmen op de klantbehoeften. De klant bepaalt steeds meer zijn eigen reis, wordt steeds mondiger en beter geïnformeerd in het digitale tijdperk. CCM vormt de basis voor het inspelen op behoeftes van klanten, met als doel ze te binden en tot fans te maken.  Disciplines als marketing & communicatie, productmanagement, customer experience management en sales zijn hiernaar op zoek.

Mobile & Online first

Dankzij de opkomst van mobile first, online first zijn zowel gedrag als behoeften van klanten veranderd. Gemak wordt steeds belangrijker. Ook gebruiken zij steeds meer kanalen en verschillende mediatypes om te communiceren. E-mail en sms zijn deels alweer opgevolgd door social media, intelligente webformulieren, communities en video. Het samenstellen van de optimale communicatiemix is hierdoor complexer geworden. Om onderscheidend te blijven, moeten bedrijven blijven investeren in optimale klantcommunicatie.

Echter het belangrijkste doel blijft om uw business in staat te stellen van uw klant een blijvende fan te maken.

Meer weten? Neem contact met ons op.