De kracht van interactieve, gepersonaliseerde video

 

Veel videocontent wordt momenteel gebruikt om op te vallen als entertainment of als onderdeel van een marketingcampagne. Hierbij zijn de eerste stappen al vaak gezet om een kleine vorm van personalisatie toe te voegen. Denk aan: naam, geslacht en datum. Maar wij gaan verder met interactieve en gepersonaliseerde video’s.

Contextuele marketing

Onze EngageOne Video-oplossing gaat in het gebruik van gepersonaliseerde video véél dieper. Het maakt namelijk realtime gebruik van beschikbare klantgegevens. Zo krijgt de klant bijvoorbeeld direct inzicht in de status van zijn contract, zijn verbruiksgegevens of een toelichting op zijn rekening. Maar ook zijn huidige meterstand kan in de video getoond worden. Maar de oplossing wordt nog interactiever doordat je zelf bepaalt waar je call-to-action buttons wilt aanbieden en waar deze naartoe verwijzen. Door de koppeling met de huidige klantcommunicatiesystemen realiseren we een diepgaande personalisatie waarin de klant zich beter herkent.

Enkele voorbeelden:

  • Een offerteaanvraag op maat
  • Het welkom heten van een nieuwe klant
  • Uitleg over bijv. polis, contract, verbruik, veelgestelde vragen of rekeningoverzicht
  • Verlenging van een contract
  • Campagne voor een upsell

De klant kiest zelf

In elke video wordt klantdata uit databases gebruikt om de ontvanger individueel aan te spreken. Op deze manier worden er gepersonaliseerde keuzemogelijkheden aangeboden. Het is ook mogelijk om geografische data te gebruiken, denk hierbij aan plaats, tijdstip en het weer. Daarnaast kan de ontvanger in de video gegevens invoeren die in het vervolg van de video worden verwerkt. Als voorbeeld: de klant vult in dat zijn postcode 4281 is. Op basis van die informatie biedt de verzekeraar een speciale korting aan voor zijn inboedelverzekering, omdat er in die buurt minder wordt ingebroken. Persoonlijker wordt het niet!

Waarom video?

Beeld inzetten voor marketing- en communicatiedoelstellingen werkt. Het bereik van videocontent is 135 procent groter dan met afbeeldingen en dat resulteert in een veel hogere conversie. Trendwatchers voorspellen dat 80 procent van het webverkeer in 2019 uit videocontent zal bestaan. Video’s worden steeds meer gebruikt om klanten te vinden, te binden en te inspireren.

customer journey

Actieve ondersteuning

Met EngageOne Video helpen we organisaties om in elke fase van de customer journey interactieve en gepersonaliseerde video’s aan te bieden. Met begeleiding en training helpen we je op weg om zelf de personalisatie en interactiviteit toe te voegen. Zelfs bij het produceren van (delen van) de video’s bieden wij ondersteuning.

Voorbeeld autoverzekeringen

Kijk hieronder een voorbeeld van een gepersonaliseerde digitale experience voor potentiële klanten (onboarding).

 

Meer weten over interactieve, gepersonaliseerde video en wat het kan betekenen voor je organisatie? Neem contact met ons op: