Hoe wij je helpen

IT-afdelingen hebben een grote uitdaging. De eigen organisatie verwacht een interne dienstverlener die snel, flexibel en tegen de laagst denkbare kosten ondersteuning biedt. Stakeholders binnen Sales, Marketing en Communicatie en Business owners zoeken oplossingen die ondersteuning bieden aan de nieuwe businessdoelstellingen voor klantcommunicatie: verbeteren van de klantbeleving, duidelijke taal, relevante inhoud en verzending (en ontvangst!) via het voorkeurskanaal van de klant/prospect.

Innoveren en toch grip op systemen en processen

IT-managers en architecten hebben de uitdaging om de huidige infrastructuur aan dit sterk veranderde verwachtingspatroon aan te passen: “Hoe innoveren we de IT-infrastructuur naar een klantcommunicatieplatform en krijgen we de gewenste grip op deze systemen en processen?” Hieronder onze visie op methodes om te blijven voldoen aan het verwachtingspatroon van de buitenwereld:

  • Rationaliseer

Start met een overzicht van de huidige infrastructuur en zoek naar software met overlappende functionaliteit. Kijk vooral naar de documentprocessen zoals die ingericht zijn in standaardpakketten (ERP, CRM etc.). Deze pakketten hebben vaak beperkte documentfuncties op basis van een eigen templatetechnologie en een eigen archieffunctie – de meest voorkomende drempels voor een flexibel contentbeheer en een compleet klantbeeld.

  • Stel processen centraal

Leer je infrastructuur te zien als een centraal platform voor klantcommunicatie. En zie de verschillende tools (voor opmaak, datastroombewerking, digitaal signing etc.) als functionele bouwstenen binnen een framework. Zij worden opgeroepen vanuit de productieprocessen. Zo kom je tot een procesgerichte visie op je infrastructuur.

  • Maximaliseer hergebruik

Hier gaat het om hergebruik van functies, specificaties, dataformaten, templates en processen. De voordelen die je hier kunt halen, zijn heel sterk afhankelijk van je huidige inrichting.

  • Stem af met de Business

Marketing, Sales en Communicatie zijn de nieuwe stakeholders voor klantcommunicatie. Verdiep je in hun doelstellingen en hoe zij klantcommunicatie zien in de context van klantbeleving, klantwaarde, lifecycle events et cetera. Dit kan in de vorm van interviews, maar beter zijn workshops met een aantal voorbereide vragen over de digitale ambitie. Gebruik de inzichten uit deze sessies om een Punt in de Verte te formuleren. Vat deze samen in een strategisch rapport, zonder te veel op de technische aspecten in te gaan. De techniek zal op een later tijdstip ter sprake moeten komen.

  • Bepaal toegevoegde waarde

Wat is de toegevoegde waarde van je afdeling in de context van klantcommunicatie? Gaat het alleen maar om lage kosten? Of kan je de positie van je afdeling versterken door een actieve bijdrage te leveren aan het realiseren van de businessdoelstellingen voor klantcommunicatie?

Document Dialog helpt je in dit proces van advies tot uiteindelijk het leveren en implementeren van de juiste oplossingen.

Meer weten? Neem contact met ons op.