Maak van irritante, intelligente formulieren

Als je veel online vertoeft, is de kans groot dat je verzekeringen, hypotheekaanvragen, bankzaken, poliswijziging etc. online regelt. Dit willen we allemaal graag ‘even’ kunnen doen. Jammer genoeg kan je dat ‘even’ wel weglaten. Ik erger me regelmatig aan het feit dat ik voor de zoveelste keer mijn gegevens moet invullen, het formulier moet printen,  moet ondertekenen en dan per post moet versturen. Waarom kan ik dit alles niet online afhandelen? Liefst nog op mijn mobiel of tablet. Ik vraag me vaak af waarom dit soort bedrijven het mij als (potentiële) klant niet makkelijker maken om een wijziging door te voeren, een verzekering of hypotheek aan te vragen en te ondertekenen.

Steeds weer alle gegevens moeten invullen. En niet alleen voor mijzelf. Nee, ook voor de andere leden van mijn gezin.  Dit moet toch automatisch ingevuld kunnen worden? Alles is bekend. De verzekeraar heeft toch al mijn gegevens (en ook die van mijn kinderen)?  En nog maar te zwijgen over alle irrelevante vragen die ik moet lezen en die ik dan moet overslaan.

Dit is niet nodig. Maar waarom doen organisaties er dan zo weinig aan?

Hoe verminder je als organisatie deze ergernissen van jouw klant?  Kom naar onze inspiratiesessie op 13 juni in Bunnik. Wij laten je graag zien hoe eenvoudig intelligente formulieren zijn te gebruiken in jouw organisatie.

Meld je aan voor deze sessie.

Reageren is niet mogelijk.