Breakout op OVE2017: met video de customer journey beïnvloeden

Bunnik 8 juni – Tijdens het Online Video Event in Maarssen vertelt Martijn Rijk van Dialog Groep over alle ins- en outs van contextuele video. Het evenement wordt gehouden op 27 juni en staat volledig in het teken van online video en alles wat daarmee te maken heeft.

 

Contextuele (klant)video: toepasbaar in elke fase van de customer journey
In de breakout-sessie van Martijn wordt ingegaan op een nieuw fenomeen: contextuele video’s. Dit concept is uniek omdat er gebruik gemaakt wordt van klantdata die al bekend is in de database van de organisatie. Dit stelt je in staat om video’s aan te bieden vanuit de context van de klant. Contextuele video maakt klantcommunicatie persoonlijker en relevanter doordat ze op het juiste moment en op de juiste plaats worden aangeboden. Verder laat Martijn zien hoe dit wordt ingezet in elke fase van de customer journey.

 

Wil je kosteloos aanwezig zijn op OVE2017? Neem contact met ons op via deze link.

 

Video’s aangeboden in de juiste context
Klanten gaan steeds vaker zelf op zoek naar informatie. Ze gebruiken diverse communicatiekanalen door elkaar heen om met bedrijven te communiceren en verwachten een grote mate van digitale selfservice. Het bieden van gemak, snelheid en begrijpelijke informatie stuurt de beleving en beïnvloedt de mate van tevredenheid. Niet voor niets wint de Customer Effort Score als KPI voor directies steeds meer terrein op de populaire Net Promotor Score. Hoe minder moeite, hoe groter de tevredenheid en kans op klantbehoud. Door klantcommunicatie persoonlijker en relevanter te maken en op het juiste moment op de juiste plaats aan te bieden. Via elk kanaal, voor elk device. Door het gebruik van realtime beschikbare klantdata, personalisatie en interactiviteit is de video altijd relevant én wordt hij in de juiste context aangeboden. Het kunnen bewerken van de video en de koppeling met de aanwezige klantcommunicatiesystemen zorgt voor grip, flexibiliteit en snelheid. Je blijft als marketeer altijd zelf aan het stuur. Meer weten over interactieve video? Lees hier verder.

Het Online Video Event 2017
De stijgende lijn in het gebruik en de toepassingen van online video zet zich in 2017 nog verder door. Less is more is het motto; alles moet compacter, sneller en interactiever. Drone-video, livestreamen en het eenvoudig maken, editen en exporteren van video op je smartphone, de technologie is er klaar voor, maar ben jij dat ook? Het Online Video Event 2017 (#OVE2017) geeft jou de inzichten waar je morgen mee aan de slag kan.

Martijn Rijk

Over de spreker
Martijn is al sinds 1995 online en heeft meer dan 20 jaar ervaring in sales, accountmanagement en business development. Als strategisch consultant heeft Martijn veel verschillende bedrijven en organisaties op financieel, bedrijfsmatig en organisatorisch vlak van dichtbij gezien en meegemaakt.
Binnen Dialog Groep geeft Martijn advies over merk- en mensactivatie met behulp van medewerker participatie en de inzet van online techniek, crm, social & location (un)based. Persoonlijk betekent voor Martijn luisteren en praten met de klant, waarbij hij informatie gebruikt om de klant te begrijpen en persoonlijk met de klant te communiceren met als resultaat kwalitatieve groei van de opbrengst.

De breakout Contextuele (klant)video: toepasbaar in elke fase van de customer journey begint om 13:00 uur.
Kortom: een inspirerende breakoutsessie die je niet mag missen!

 

Facebook livestream
Kun je er toch niet bij zijn, maar wil je wel de breakout zien?
Ga dinsdag 27 juni om 13:00 uur naar onze Facebookpagina en de stream start vanzelf. Misschien even 1 of 2 keer refreshen als hij het niet doet. Laat met een duimpje even weten dat je erbij bent!

PS. Als je naar onze Facebookpagina gaat en onder het knopje “volgen” je “notificaties” AAN zet, krijg je een berichtje zodra we live gaan. Zo hoef je er geen seconde van te missen.

 

Reageren is niet mogelijk.